Sign In

Sajtos fánk

 

Sajtos fánk

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 200 ml tej
  • 50 gramm vaj
  • 80 gramm reszelt sajt
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál reszelt szerecsendió
  • 150 gramm rizsliszt
  • 3 darab tojás
  • 500 ml étolaj a sütéshez

A tálaláshoz:

  • 200 ml borsos fokhagymás tejföl
  • 30 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • A tejet egy kis lábasban a vajjal felforraljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, kicsit megsózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és addig melegítjük, kevergetjük, amíg a sajt elolvad.
  • Ekkor hozzákeverjük a lisztet, és pár percig főzzük, tovább kevergetve, amíg a tészta elválik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről, majd a tojásokat egyesével beledolgozzuk, alaposan elkeverve a robotgép habverőszárával. (Ha nagyok a tojások, elég bele kettő, különben túl folyós lesz a massza).
  • Az olajat felmelegítjük, de ne legyen túl forró, különben nyers marad a fánkok közepe. Egy olajos evőkanállal gombócokat szaggatunk az olajba a tésztából, de ne túl nagyokat, mert hatalmasra nőnek.
  • Sütés közben többször forgassuk meg őket, mert ha megsül az egyik oldaluk, igen nehéz lesz már átfordítani, mert maguktól visszafordulnak. A megsült fánkokat konyhai papírtörlőre szedjük, és melegen tálaljuk a borsos (fokhagymás), kicsit megsózott tejföllel és reszelt sajttal.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fánk, gluténmentes, sajt, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating