Sign In

Receptek

Sajtos galuska-leves

 

Sajtos galuska-leves

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A leveshez:

  • 2 darab húsleveskocka vagy ételízesítő
  • 1500 ml víz

A galuskához-sajtgombóchoz:

  • 70 gramm trappista sajt
  • 2 darab tojás
  • 3-4 púpozott evőkanál Miklós' Universal mix liszt
  • ízlés szerint őrölt fehér bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint
  • 0,5 mokkáskanál szódabikarbóna

Instrukciók
 

  • A leveskockából vagy ételízesítőből a vízzel levest készítünk.
  • A sajtgombóchoz lereszeljük a sajtot, hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd a forró levesbe mártogatott kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
  • Vagy: ha egy kicsit több lisztet teszünk hozzá, vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, nem túl nagyokat, mert megnőnek, és szintén a forrásban lévő levesbe tesszük őket. Kb. 6 percig főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó galuska, gluténmentes, leves, sajt, sajtos

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating