Sign In

Receptek

Sajtos-kelbimbós pite

 

Sajtos-kelbimbós pite

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 140 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 100 gramm rizsliszt
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 80 ml olívaolaj
  • 80-100 ml jéghideg víz kb.

A töltelékhez:

  • 400 gramm kelbimbó friss vagy fagyasztott
  • 100 gramm főtt sonka
  • 100 gramm scamorza sajt vagy mozzarella
  • 3 darab tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 20 gramm parmezán sajt vagy Grana Padano a tetejére
  • 1 teáskanál vaj a sütőforma kikenéséhez

Instrukciók
 

  • A kelbimbót 10 perc alatt, enyhén sós vízben, roppanósra főzzük, majd langyosra hűtjük.
  • A liszteket összekeverjük a sóval, a szezámmaggal, majd hozzáadjuk az olívaolajat, és annyi vizet, hogy egy könnyen gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk. Lisztezett gyúrólapon, kb. 28 cm-es kör alakúra nyújtjuk, majd feltekerjük, és belehelyezzük egy 23 cm-es, vajjal kikent pitesütő-formába.
  • Kitekerjük a tésztát úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön. Villával kicsit megböködjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásokat kézi habverővel simára keverjük a liszttel, a sóval, a borssal és a tejföllel, majd az elősütött tésztára öntjük. A sonkát és a scamorza sajtot kisebb kockákra vágjuk, majd a tojásos-tejfölös masszára szórjuk. A kelbimbókat félbevágjuk, és a gömbölyűbb felével a sajtra és a sonkára rakosgatjuk, majd a tetejére reszeljük a parmezánt.
  • A sütő hőmérsékletét 180 fokra állítjuk, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük a pitét.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kelbimbó, pite, sajtos, sós, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating