Sajtos kenyérmuffin
Sajtos gluténmentes muffin
Csinos kis szendvicseket is lehet készíteni belőlük! 🙂
Sajtos gluténmentes kenyérmuffin
Hozzávalók
- 1 darab tojás
- 50 gramm nyílgyökérliszt
- 40 gramm zabpehelyliszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál almaecet
- 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 75 gramm tej vagy víz
- 40 gramm reszelt sajt
- 1/2 teáskanál só
Instrukciók
- A tojást, tejet, olvasztott kókuszzsírt, almaecetet kézi mixerrel kicsit kihabosítjuk, hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztkeveréket, alaposan elkeverjük, végül a reszelt sajtot is hozzávegyítjük. Palacsinta sűrűségű tésztát kell kapnunk.
- Muffin sütőformába töltjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt.
- Én most a normálméretű muffin sütőformát használtam, és így 6 db lett ebből a mennyiségből.
- Magában is nagyon finom, de lehet még tovább fokozni fűszerekkel, sonkával, aszalt paradicsommal, más sajttal, stb.