Sajtos kifli vajastésztából
Sajtos kifli vajastésztából
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 gramm Nutri Free mix per Pane
- 150 gramm Miklós' Universal mix
- 2 darab tojás
- 100 gramm tejföl függ a tojás nagyságától
- 1 mokkáskanál só
- 50 gramm margarin vagy vaj
A kenéshez:
- 50 gramm Nutri Free mix per Pane
- 50 gramm Miklós' Universal mix)
- 200 gramm margarin vagy vaj vajjal finomabb, könnyebb, levelesebb a tészta
A töltelékhez:
- 60 gramm paradicsomlé
- 10 gramm sűrített paradicsom vagy pizzakrém
- ízlés szerint só
- 100 gramm trappista vagy más, reszelhető kemény sajt
- ízlés szerint szárított oregánó
- ízlés szerint egész mák
- 1 csipet só
- 1-2 evőkanál tej
Instrukciók
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
- 100 gramm lisztet 200 gramm margarinnal kikeverünk, és a tésztára kenjük.
- Ezután feltekerjük, mint a bejglit, 2 felé vágjuk, folpackba csomagoljuk. 2 órát hűtőben pihentetjük (akár egész éjszaka).
- Egy kisebb tálban összekeverjük a paradicsomlét a sűrített paradicsommal, megsózzuk. A sajt nagyobb részét téglaformákra vágjuk, kisebb részét lereszeljük.
- A tésztát kinyújtjuk kör alakra, majd 8 cikkre vágjuk, megkenjük a paradicsommal, megszórjuk oregánóval, teszünk rá egy darabka sajtot, kifli alakra feltekerjük, sütőpapíros tepsire helyezzük. A másik tésztalappal ugyanígy járunk el.
- A kiflik tetejét lekenjük tejjel, megszórjuk reszelt sajttal, egy csipetnyi mákkal, és 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)