Sign In

Sajtos kréker

 

Sajtos kréker

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Amerikai
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 100 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 mokkáskanál
  • 100 gramm reszelt trappista sajt
  • 100 gramm vaj
  • 1 darab tojássárgája

Instrukciók
 

  • A hideg vajat kockára vágjuk, és jól összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojássárgájával és a finomra reszelt sajttal, majd gombócot formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
  • A 30 perc letelte után két részre osztjuk a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, tetszőleges nagyságú háromszögeket vágunk belőle, egy szívószál segítségével kis lyukakat szurkálunk bele.
  • A krékereket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kréker, sajtos, sós

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating