Sajtos póréhagymaleves
Sajtos póréhagymaleves
Hozzávalók
- 300 gramm póréhagyma
- 30 gramm vaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1000 ml víz
- 3 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál fehér bors
- 60 gramm reszelt juhsajt
- 100 ml natúr joghurt
- 1 darab tojássárgája
- 1 evőkanál aprított zellerlevél
- 1/4 mokkáskanál chilipehely
Instrukciók
- A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd 2mm-es szeletekre vágjuk, gyűrűire szedjük. A vajat felolvasztjuk, majd a póréhagymát kevergetve 2-3 percig pároljuk.
- Meghintjük a liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd apránként, folyamatosan kevergetve felöntjük 1000 ml vízzel. Megsózzuk, ne tegyük bele egyszerre az összes sót, csak egy részét, inkább kóstolgassuk, majd a borsot is adjuk hozzá. Forraljuk fel, majd lefedve, kis lángon főzzük 15 percig, a vége felé adjuk hozzá a lereszelt juhsajt nagy részét is.
- A tojássárgáját keverjük össze a joghurttal, és egy kevés levessel hígítsuk, majd öntsük a leveshez. Megkóstoljuk, ha szükséges, még megsózzuk, végül a felaprított zellerrel fűszerezzük.
- Tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt sajttal és egy csipet chilipehellyel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)