Sign In

Receptek

Sajtos rizsgolyó

 

Sajtos rizsgolyó

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Köretek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm főtt rizs
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm reszelt sajt
  • 3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 100 gramm sajt kisebb kockákra vágva

A forgatáshoz:

  • 3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • 500 ml étolaj

Instrukciók
 

  • A főtt rizst összekeverjük a 2 tojással, reszelt sajttal, és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható legyen.
  • Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, majd vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, a közepükbe egy kis darab sajtot dugunk.
  • Egyenként megforgatjuk a zsemlemorzsában, és forró olajban aranysárgára sütjük. Köretként vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, rizs, rizsgolyó, sajt, sajtos

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating