Sign In

Receptek

Sajtos-szezámmagos csavart

 

Sajtos-szezámmagos csavart

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 20 db

Hozzávalók
  

  • 80 gramm Szafi Reform rostkeverék Ch csökkentő
  • 50 gramm Szafi Reform sütőliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 2 darab egész tojás
  • 2 darab tojásfehérje
  • 25 gramm kókuszzsír olvasztott
  • 160 gramm víz
  • 10 gramm Cheddar sajt reszelt
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál bambuszrostliszt
  • 2 darab tojássárgája

Instrukciók
 

  • Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, vagyis a liszteket és a sót. Egy másik tálban a folyékony hozzávalókat, vagyis a 2 darab egész tojást, a 2 darab tojásfehérjét, az olvasztott kókuszzsírt és a vizet, majd a folyékonyat a lisztekhez öntve összekeverjük és összegyúrjuk.
  • 5-10 percre félretesszük pihenni, hogy a liszteknek legyen ideje felszívni a nedvességet, majd bambuszrostliszttel megszórt gyúrólapon kinyújtjuk kb.40x30 cm-es téglalappá. Az egyik tojássárgájával vékonyan lekenjük, a reszelt sajttal beszórjuk, majd a tésztalap felső részét ráhajtjuk az alsóra.
  • Kicsit összenyomjuk a két lapot a sodrófával, majd a tetejét lekenjük a másik tojássárgájával, kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, megszórjuk a szezámmaggal.
  • Sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük, kicsit megcsavarjuk, majd ismét lekenjük a tojássárgájával, ahol szükséges, és megszórjuk a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 25-30 perc alatt megsütjük. Ha nincs légkeverés, akkor 200 fokon sütjük 15 percig, majd 180 fokon további 25 percig.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sajt, sajtos, sós sütemény, szénhidrát-csökkentett, szezámmag

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating