Sajtos-tejfölös pogácsa
Sajtos-tejfölös pogácsa
Hozzávalók
- 250 gramm Nutri Free mix per Pane liszt
- 50 gramm zsír
- 20 gramm friss élesztő
- 2 nagy evőkanál tejföl
- 1 darab tojássárgája
- 50 ml langyos tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
A lekenéshez:
- 1 darab tojás
A szóráshoz:
- 30 gramm reszelt sajt lehet füstölt is
Instrukciók
- Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, tejfölt, felfuttatott élesztőt, sót, és jól kidolgozzuk a tésztát.
- Ha kell, még pici langyos tejet adunk hozzá. Jó ruganyos, félkemény tésztát kell, hogy kapjunk. A tésztát letakarva két óra hosszat pihentetjük.
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 2cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk a pogácsákat.
- Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, majd mindegyik tetejét lekenjük egy villával felvert tojással, végül egy-egy csipet reszelt sajtot teszünk rájuk. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)