Sign In

Receptek

Sajtos-tejfölös pogácsa

 

Sajtos-tejfölös pogácsa

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Nutri Free mix per Pane liszt
  • 50 gramm zsír
  • 20 gramm friss élesztő
  • 2 nagy evőkanál tejföl
  • 1 darab tojássárgája
  • 50 ml langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál

A lekenéshez:

  • 1 darab tojás

A szóráshoz:

  • 30 gramm reszelt sajt lehet füstölt is

Instrukciók
 

  • Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, tejfölt, felfuttatott élesztőt, sót, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  • Ha kell, még pici langyos tejet adunk hozzá. Jó ruganyos, félkemény tésztát kell, hogy kapjunk. A tésztát letakarva két óra hosszat pihentetjük.
  • A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
  • A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 2cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk a pogácsákat.
  • Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, majd mindegyik tetejét lekenjük egy villával felvert tojással, végül egy-egy csipet reszelt sajtot teszünk rájuk. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pogácsa, sajt, tejföl

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating