Sign In

Receptek

Sajtos zabkeksz

 

Sajtos zabkeksz

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 36 db

Hozzávalók
  

  • 140 gramm zabpehelyliszt
  • 50 gramm vaj
  • 4 gramm sütőpor
  • 1 mokkáskanál
  • 50 gramm trappista sajt reszelt
  • 175 gramm natúr joghurt

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, majd elmorzsoljuk a vajjal, végül hozzáadjuk a reszelt sajtot, és összegyúrjuk a joghurttal.
  • Nagyon jól gyúrható, nem ragacsos, nem kemény, jól formázható tésztát kell kapnunk. Liszttel beszórt gyúrólapon nyújtsuk ki a tésztát, lehet több részletben is, szaggassuk ki tetszőleges formára.
  • Sorakoztassuk sütőpapíros tepsire, majd süssük meg 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt. A tepsiben hagyjuk kihűlni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sajt, sajtos, sós sütemény, zabkeksz

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating