Sajtos zabkeksz
Sajtos zabkeksz
Hozzávalók
- 140 gramm zabpehelyliszt
- 50 gramm vaj
- 4 gramm sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- 50 gramm trappista sajt reszelt
- 175 gramm natúr joghurt
Instrukciók
- Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, majd elmorzsoljuk a vajjal, végül hozzáadjuk a reszelt sajtot, és összegyúrjuk a joghurttal.
- Nagyon jól gyúrható, nem ragacsos, nem kemény, jól formázható tésztát kell kapnunk. Liszttel beszórt gyúrólapon nyújtsuk ki a tésztát, lehet több részletben is, szaggassuk ki tetszőleges formára.
- Sorakoztassuk sütőpapíros tepsire, majd süssük meg 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)