Sign In

Receptek

Sajtos zöldségleves

 

Sajtos zöldségleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma kisebb fej
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 1/2 darab karalábé kisebb
  • 1/2 darab zeller kisebb
  • 150 gramm zöldborsó fagyasztott is jó
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt vagy rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1400 ml víz
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 gramm tejszínes krémsajt
  • 100 gramm kiskocka tészta

Instrukciók
 

  • A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd rászórjuk a többi megtisztított, megmosott, felaprított zöldséget, a zöldborsó kivételével, és kevergetve, közepes lángon 2-3 percig pirítjuk.
  • A liszttel meghintjük, a pirospaprikát is rászórjuk, 1 percig pirítjuk, felöntjük 1400 ml vízzel, felforraljuk, beleszórjuk a kiskocka tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, néha megkeverve, kis lángon főzzük 25-30 percig, puhára pároljuk az összes hozzávalót.
  • A krémsajtot egy kevés forró levessel simára keverjük, így öntjük a tűzről lehúzott kész leveshez, végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, sajt, sajtos, zöldségleves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating