Sajtos zöldségleves
Sajtos zöldségleves
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma kisebb fej
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1/2 darab karalábé kisebb
- 1/2 darab zeller kisebb
- 150 gramm zöldborsó fagyasztott is jó
- 1 evőkanál zabpehelyliszt vagy rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1400 ml víz
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 csokor petrezselyem
- 100 gramm tejszínes krémsajt
- 100 gramm kiskocka tészta
Instrukciók
- A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd rászórjuk a többi megtisztított, megmosott, felaprított zöldséget, a zöldborsó kivételével, és kevergetve, közepes lángon 2-3 percig pirítjuk.
- A liszttel meghintjük, a pirospaprikát is rászórjuk, 1 percig pirítjuk, felöntjük 1400 ml vízzel, felforraljuk, beleszórjuk a kiskocka tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, néha megkeverve, kis lángon főzzük 25-30 percig, puhára pároljuk az összes hozzávalót.
- A krémsajtot egy kevés forró levessel simára keverjük, így öntjük a tűzről lehúzott kész leveshez, végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)