Sign In

Receptek

Sárgabarackos csiga

 

Sárgabarackos csiga

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 15 db

Hozzávalók
  

  • 150 gramm Schar mix B
  • 150 gramm Miklós' Universal mix
  • 50 gramm Glutenix Foszlós kalács liszt (Maria’s sweet baking)
  • 130-150 ml tej
  • 50 gramm olvasztott vaj
  • 2 darab tojás
  • 20 gramm friss élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál

A töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 400 ml tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 4-5 darab sárgabarack

A tetejére:

  • 8-10 darab sárgabarack
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár

Instrukciók
 

  • Az élesztőt 100 ml tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk.
  • A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojásokat és az olvasztott (de nem forró) vajat, majd az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk.
  • Én nem szoktam az összes tejet egyszerre hozzáadni, hanem a maradékot kanalanként dolgozom bele a tésztába, mert nagyon sok függ a tojás nagyságától, és a lisztek minőségétől, hogy mennyi folyadékot vesz fel.
  • A tésztát először mindig kézzel gyúrom össze, így jobban érezni, hogy milyen az állaga, utána már lehet géppel dagasztani. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára kelesztjük.
  • Amíg a tészta kel, a pudingporból a tejjel, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és az apró kockákra vágott sárgabarackokkal sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük.
  • A megkelt tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon 30x45 centis téglalappá nyújtjuk és megkenjük a hideg, barackos krémmel.
  • Feltekerjük, majd kb. 3 cm vastagon felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket. Mindegyik csiga közepébe ültetünk egy félbevágottsárgabarackot.
  • Amíg a sütő felmelegszik 190 fokra, a csigák még pihennek, majd 25 perc alatt megsütjük őket. Miután megsültek, kevés vízzel hígított sárgabaracklekvárral lekenjük a csigákat.
  • Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.
  • A Glutenix Foszlós kalács liszt helyett lehet használni Miklós' Universal mixet, de érdemes beszerezni ezt a lisztet, mert nagyon finom dolgokat lehet készíteni belőle, és hozzáadva más lisztekhez, nagyon jó ízt és állagot ad a sütiknek.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csiga, édes sütemény, gluténmentes, pékáru, sárgabarack

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating