Sárgabarackos lusta asszony rétese
Sárgabarackos lusta asszony rétese
Hozzávalók
- 100 gramm őrölt mandula
- 50 gramm kókuszliszt
- 6 evőkanál eritrit vagy más édesítő
- 6 gramm sütőpor
- 3 evőkanál útifűmaghéj
- 300 ml tej
- 3 darab tojás
- 1/2 mokkáskanál só
- 100 ml olvasztott kókuszzsír
- 1 teáskanál vanília aroma vagy 10 gramm vaníliás cukor
- 250 gramm sárgabarack
- 250 gramm félzsíros tehéntúró
- 1-2 evőkanál tejföl
Instrukciók
- A mandulát a kókuszliszttel, az eritrit felével és a sütőporral összekeverjük. A keverék felét kiolajozott 25x30 centis tepsi aljába szórjuk.
- A túrót összekeverjük a tejföllel, rákanalazzuk a lisztes keverékre, megszórjuk a megtisztított, és kisebb darabokra vágott sárgabarackkal, majd a maradék útifűmaghéjas-mandulás keverékkel.
- Rálocsoljuk a maradék eritrittel, vaníliával, kókuszolajjal és tojással elkevert tejet.
- 20 percig állni hagyjuk, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, szeleteljük, a tetejét porrá őrölt ertitrittel megszórjuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)