Sign In

Receptek

Sárgabarackos-meggyes cobbler

 

Sárgabarackos-meggyes cobbler

Kategória Édes sütemények
Konyha Amerikai
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 150 gramm rizsliszt
  • 100 gramm Nutri Free mix per Dolci
  • 50 gramm kristálycukor vagy édesítő
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 100 gramm vaj
  • 1 darab egész tojás
  • 200 ml tejszín vagy kefir, vagy joghurt
  • 1/2 mokkáskanál

A gyümölcsös réteghez:

  • 400 gramm sárgabarack
  • 200 gramm meggy
  • 3 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál barna cukor vagy édesítő
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

A szóráshoz:

  • 100 gramm darált dió
  • 1 evőkanál cukor

Instrukciók
 

  • A tésztát a megadott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni.
  • Előkészítjük a gyümölcsöt, megmossuk, kimagozzuk, a barackot összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe, és a kivajazott tálunkba (kb. 20x30 cm) tesszük.
  • Megszórjuk pár kanálnyi darált dió és cukor keverékével, majd a tésztából kanállal, diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre sorakoztatjuk. Nem baj, ha nem érnek össze a gömbök, hiszen sütés közben úgyis megnőnek.
  • A tetejét is meghintjük a cukros-diós keverékkel, és előmelegített sütőben 180 C fokon, 25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cobbler, édes sütemény, gluténmentes, meggy, sárgabarack

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating