Sárgabarackos piskóta
Sárgabarackos piskóta
Büntetlen élvezet a fogyókúrázóknak! 🙂
Hozzávalók
- 85 gramm NoCarb sütőmix
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál étolaj
- 150 ml víz
- 8 evőkanál édesítő
- 1/2 mokkáskanál só
- 10 gramm sütőpor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 250 gramm sárgabarack
- 50 gramm piros ribizli
Instrukciók
- A tojások sárgáját összeverjük 4 evőkanál édesítővel, a fahéjjal, az olajjal és a vízzel.
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk a maradék édesítővel és a sóval.
- A lisztbe belekeverjük a sütőport, és apránként hozzákeverjük a tojássárgájás-olajos-vizes elegyet, majd ugyanígy a habbá vert fehérjét, és szép simára összedolgozzuk, majd belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30cm).
- Nem kell megijedni, nem lesz olyan folyós, mint a normál lisztes piskóta, de a végeredmény egy habkönnyű, több napig puha, nagyon finom tészta lesz.
- A tetejére szórjuk, és kicsit belenyomkodjuk a tésztába a gerezdekre vágott sárgabarackot és ribizlit, mert ebbe nem fog magától belesüllyedni.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)