Sárgabarackos-sajtos csirkemelltekercs
Sárgabarackos-sajtos csirkemelltekercs
Hozzávalók
- 50 gramm vaj
- 50 gramm rizsliszt
- 300 ml tej
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál citrombors
- 150 gramm Anikó sajt
- 100 gramm aszalt sárgabarack
- 6 szelet csirkemellfilé 2 fél darab szeletekre vágva
- 12 szelet bacon szalonna
- 4 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- Az aszalt barackot, ha túl száraz, langyos vízbe áztatjuk. A hússzeleteket óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük. Egy kisebb lábasban megforrósítjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, kevergetve fehéredésig sütjük, majd apránként, szintén kevergetve, hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk.
- Tovább kevergetve, mérsékelt tűzön, pár perc alatt sűrűre főzzük, közben hozzákeverjük a durvára reszelt sajtot, és a kisebb kockákra vágott sárgabarackot is, majd kicsit hűlni hagyjuk.
- Mikor langyosra hűlt a sajtos mártás, a hússzeletre kenünk 1 jó nagy evőkanálnyit, feltekerjük, majd körbetekerjük 2 szelet szalonnával, és egy olajjal kikent jénai tálba fektetjük.
- 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)