Sárgabarackos túrógombóc
Sárgabarackos túrógombóc
Hozzávalók
- 250 gramm félzsíros tehéntúró
- 2 evőkanál cukor vagy édesítő
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab tojás
- 3 evőkanál Cassava/Gari dara
- 1 evőkanál Miklós' Universal mix liszt
- 2-3 nagyobb szem sárgabarack
A forgatáshoz:
- 50 gramm kókuszreszelék
Instrukciók
- A kókuszreszeléket egy serpenyőben, szárazon kicsit megpirítjuk.
- A barackokat kimagozzuk, majd 8 darabra vágjuk.
- A cukrot (édesítőt) kikeverjük a tojással, sóval, hozzáadjuk az áttört túrót, a darát, a lisztet, és minimum 1 órát pihentetjük, majd vizes kézzel egy nagyobb diónyi adagot ellapítunk a tenyerünkben, a közepébe teszünk egy darab barackot, és gombócot formálunk belőle.
- A gombócokat enyhén sós, lobogó forró vízbe tesszük, majd mérsékeljük a lángot, és addig főzzük őket, amíg feljönnek a víz tetejére (kb. 5 perc).
- Amikor megfőttek, szűrővel kiemeljük, lecsepegtetjük őket, megforgatjuk a pirított kókuszreszelékben, és porcukorral meghintve, esetleg egy kevés baracklekvárral tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)