Sárgabarackos zabpehelyfelfújt
Sárgabarackos zabpehelyfelfújt
Hozzávalók
- 1000 ml tej
- 50 gramm vaj
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 250 gramm zabpehely (jelölten gluténmentes!)
- 600 gramm sárgabarack érett, de nem túl puha
- 2 evőkanál citromlé
- 5 evőkanál cukor vagy édesítő
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 3 darab tojás
- 10 gramm vaj a forma kikenéséhes
- 1 evőkanál fahéjas porcukor a tetejére
Instrukciók
- A tejet a vajjal, a vaníliás cukorral és a sóval fölforraljuk, majd a zabpelyhet beleszórjuk. Kevergetve 4-5 percig főzzük, majd a tűzről levéve lefedjük, és duzzadni hagyjuk a zabpelyhet.
- Közben a barackokat megmossuk, kimagozzuk, és nagyobb szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, meghintjük 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal.
- A maradék cukrot a tojások sárgájával jól kikeverjük, a kihűlt tejes zabpehelyhez keverjük, majd a kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk.
- Egy 26cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, a massza felét belesimítjuk, a barackok felét rárakosgatjuk, majd a massza másik felével beborítjuk. A maradék barackot a tetejére rakosgatjuk.
- 190 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Langyosan, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)