Sign In

Receptek

Sárgaborsó-főzelék

 

Sárgaborsó-főzelék

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Főzelék receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm sárgaborsó
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2-3 darab babérlevél
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál ételízesítő por
  • 2 teáskanál
  • 1 fej nagyobb hagyma a tetejére
  • 2 evőkanál rizsliszt vagy kukoricaliszt, a forgatáshoz
  • 200 ml étolaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • A sárgaborsót előző este átválogatjuk, beáztatjuk. Másnap annyi tiszta vízben tesszük oda főzni, amennyi kb. bő ujjnyira ellepi. Sózzuk, amikor felforr, a fehér habját szűrővel leszedjük. Beledobjuk a babérlevelet, puhulásig főzzük, kb. 25 perc alatt.
  • Közben az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, kicsit együtt pirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, és azonnal felengedjük kb. 200 ml hideg vízzel, csomómentesre keverjük. Folytonos kevergetéssel a forrásban lévő főzelékhez adjuk.
  • Újraforrásig sűrűn kevergetjük, majd lassan főzzük még néhány percig. Ha szükséges, még megsózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítővel ízesítjük és tálaljuk.
  • Ízlés szerinti feltéttel tálalhatjuk, ez esetben, olajban sült hagymakarikákkal. A hagymát megtisztítjuk, nem túl vékony karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk (kukoricalisztben forgatva ropogósabb lesz), és közepesen forró olajban pirosra, ropogósra sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főzelék, gluténmentes, sárgaborsó

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating