Sign In

Receptek

Sárgarépás cukkini tócsni

 

Sárgarépás cukkini tócsni

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Vegetáriánus, vegán, Zöldséges receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab közepes cukkini
  • 2 darab közepes sárgarépa
  • 1 teáskanál vagy ételízesítő
  • 1 darab kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 3 darab tojás
  • 5 evőkanál gluténmentes zabpehely

A sütéshez:

  • 2-3 evőkanál étolaj

Instrukciók
 

  • A cukkinit és a sárgarépát lereszeljük, besózzuk, és félretesszük. Amikor kieresztette a levét, kicsit kifacsarjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a fehér borsot, a tojásokat és a zabpelyhet.
  • Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés ételízesítőt, és alaposan összekeverjük.
  • Egy kicsit még állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívhassa magát, majd beolajozott sütőpapírra evőkanálnyi halmokat rakunk, a kanál hátával kb. fél cm vastagra simítjuk, és 180 C fokos sütőben megsütjük, vagy picit kiolajozott serpenyőben sütjük meg a gázlángon.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, gluténmentes, sárgarépa, tócsni, vegetáriánus, zöldséges

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating