Sárgarépás cukkini tócsni
Sárgarépás cukkini tócsni
Hozzávalók
- 1 darab közepes cukkini
- 2 darab közepes sárgarépa
- 1 teáskanál só vagy ételízesítő
- 1 darab kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 3 darab tojás
- 5 evőkanál gluténmentes zabpehely
A sütéshez:
- 2-3 evőkanál étolaj
Instrukciók
- A cukkinit és a sárgarépát lereszeljük, besózzuk, és félretesszük. Amikor kieresztette a levét, kicsit kifacsarjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a fehér borsot, a tojásokat és a zabpelyhet.
- Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés ételízesítőt, és alaposan összekeverjük.
- Egy kicsit még állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívhassa magát, majd beolajozott sütőpapírra evőkanálnyi halmokat rakunk, a kanál hátával kb. fél cm vastagra simítjuk, és 180 C fokos sütőben megsütjük, vagy picit kiolajozott serpenyőben sütjük meg a gázlángon.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)