Sarkadi szűzpecsenye
Sarkadi szűzpecsenye
Hozzávalók
- 600 gramm sertés szűzpecsenye
- 40 gramm vaj
- 1 teáskanál só a húshoz
- 250 gramm csiperkegomba
- 1 púpozott evőkanál rizsliszt vagy zabpehelyliszt
- 300 ml tej
- 1 teáskanál só a mártásba
- 150 gramm lángolt kolbász
- 1 darab nagyobb ecetes uborka
- 100 gramm reszelt trappista sajt
Instrukciók
- A szűzpecsenyét szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, besózzuk, majd egy serpenyőben a vajon, nagy lángon, oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, majd lecsöpögtetve tepsibe fektetjük őket.
- A megtisztított, cikkekre vágott gombát a visszamaradó zsiradékban 5 perc alatt megpirítjuk, a liszttel meghintjük, a tejjel felöntjük, megsózzuk, és 2-3 perc alatt besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzről.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a felkarikázott kolbászt, a felaprított uborkát és a reszelt sajt 2/3 részét.
- Ezt a masszát az elősütött húsokra halmozzuk, a maradék sajttal megszórjuk, végül a 190 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt átsütjük. Sonkás rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)