Sign In

Receptek

Savanyú tojás

 

Savanyú tojás

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Vegetáriánus, vegán
Konyha Magyar
Mennyiség 3 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma kisebb fej
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 darab babérlevél
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika vagy paprikakrém
  • 1 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1-2 teáskanál ételecet 10%-os
  • 6 darab tojás
  • 100 ml tejföl

A körethez:

  • 200 gramm tetszőleges száraztészta (gluténmentes)
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon egy széles serpenyőben, majd rászórjuk a lisztet és egy kicsit együtt pirítjuk.
  • Megszórjuk a fűszerpaprikával, és azonnal felöntjük, folyamatos keverés közben, 3dl vízzel. Hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, a cukrot, az ecetet, és 2-3 percig kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.
  • Ekkor beleütjük a mártásba tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk, és lassú tűzön addig sütjük, amíg a tojások fehérje megszilárdul. Közben a tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és az olajjal összekeverjük. Tálaláskor a tésztára csorgatjuk a mártást, és a tojásokat a tetejére ültetjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, savanyú, tojás

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating