Savanyúleves
Savanyúleves
Hozzávalók
- 6 darab burgonya közepes
- 1 evőkanál ételízesítőpor
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál vöröshagymakrém
- 1 mokkáskanál fokhagymakrém
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál ételecet 10%-os
- 1 evőkanál petrezselyem aprított
Instrukciók
- A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, majd 15 dl sós, ételízesítős vízben megfőzzük. A lisztet az olajon 1 percig pirítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymakrémet, és miután lehúztuk a tűzről, hozzákeverjük a fűszerpaprikát.
- Kevergetés közben felhígítjuk a levessel, csomómentesre keverjük, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez.
- A tojásokat villával felverjük, a forrásban lévő leveshez öntjük, és pár perc alatt sűrűre főzzük. A végén az ecettel és a petrezselyemmel ízesítjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)