Sign In

Savanyúleves

 

Savanyúleves

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 6 darab burgonya közepes
  • 1 evőkanál ételízesítőpor
  • 1 teáskanál
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 mokkáskanál fokhagymakrém
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál ételecet 10%-os
  • 1 evőkanál petrezselyem aprított

Instrukciók
 

  • A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, majd 15 dl sós, ételízesítős vízben megfőzzük. A lisztet az olajon 1 percig pirítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymakrémet, és miután lehúztuk a tűzről, hozzákeverjük a fűszerpaprikát.
  • Kevergetés közben felhígítjuk a levessel, csomómentesre keverjük, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez.
  • A tojásokat villával felverjük, a forrásban lévő leveshez öntjük, és pár perc alatt sűrűre főzzük. A végén az ecettel és a petrezselyemmel ízesítjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, savanyú

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating