Sivatag rózsája
Sivatag rózsája
Hozzávalók
- 125 gramm cukor vagy édesítő
- 170 gramm puha vaj
- 150 gramm Nutri Free mix per Dolci
- 100 gramm Miklós' Universal mix
- 50 gramm kukoricaliszt
- 2 darab tojás
- 50 gramm mazsola
- 6 gramm sütőpor
- 30 gramm durvára vágott étcsoki
- 100 gramm natúr kukoricapehely
- 1 evőkanál porcukor vagy édesítő, a szóráshoz
Instrukciók
- Robotgépben habosra keverjük a cukrot a puha vajjal, majd tovább keverjük a két tojással, és közben kanalanként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert liszteket. Amikor egyneművé válik, hozzáadjuk a mazsolát és az étcsokit. Lágy, krémes állaga lesz a tésztának, nem kell megijedni!
- A kukoricapelyhet egy tálba öntjük, beleteszünk kanállal egy kisebb diónyi mennyiségű tésztát, megforgatjuk benne, kicsit rányomkodjuk a kukoricapelyhet, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- 170 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percet. Miután kihűltek, tálra helyezzük a rózsákat, és vékonyan meghintjük porcukorral. Ebből a mennyiségből 27 db rózsa lesz, de elég nagyok, lehet kisebbeket is készíteni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)