Sign In

Receptek

Sonkás dödölle

 

Sonkás dödölle

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm burgonya
  • 2 teáskanál
  • 100 gramm kukoricaliszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 150 gramm sonka főtt, füstölt
  • 200 ml tejföl a tálaláshoz

Instrukciók
 

  • A meghámozott, megmosott burgonyát kisebb kockákra vágjuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi.
  • Amikor már jó puha, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet, és 4-5 perc alatt közepesen keményre főzzük. A tűzről levéve még tovább keverjük néhány percig.
  • Amíg a burgonya fő, a hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd szeletekre, és a zsíron megpirítjuk.
  • Miután a liszttel összefőztük a burgonyát, a hagyma zsírjában megforgatjuk a kanalat, és nagyobb galuskákat szaggatunk a hagymás zsírba, és a galuskákat egy kicsit meg is pirítjuk rajta.
  • A sonkát kisebb kockákra vágjuk, megpirítjuk, a dödöllére öntjük. Lehet töpörtyűvel is készíteni, nálam most azzal készült. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dödölle, főétel, gluténmentes, sonka

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating