Sign In

Receptek

Sonkás-sajtos kelbimbó

 

Sonkás-sajtos kelbimbó

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 450 gramm kelbimbó fagyasztott
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 100 gramm főtt, füstölt sonka
  • 100 gramm reszelt sajt
  • 50 gramm vaj
  • 1 darab tojás
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 250 ml tej
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál szerecsendió őrölt
  • 1/4 mokkáskanál tarka bors durvára őrölt

A tál kikenéséhez, szóráshoz:

  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa (gluténmentes)

Instrukciók
 

  • A fagyasztott kelbimbót felengedés nélkül sós, szódabikarbónás vízben 10-12 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A lisztet a vajon megfuttatjuk, majd apránként, kevergetés közben felöntjük a tejjel, ízlés szerint sózzuk, ízesítjük a szerecsendióval és a borssal.
  • Pár perc alatt besűrítjük, a rizslisztest jobban meg kell főzni, hogy később ne híguljon fel. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojást, és a reszelt sajtot.
  • Egy tűzálló tálat (23 cm) kivajazunk, zsemlemorzsával beszórjuk, belerakosgatjuk a kelbimbókat, rászórjuk az apró kockára vágott sonkát, majd rácsorgatjuk a sajtos besamelt.
  • 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul (kb. 20-25 perc).  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, kelbimbó, sajt, sonka

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating