Sign In

Receptek

Sonkás-tojásos csiga

 

Sonkás-tojásos csiga

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 300 gramm Miklós' Universal mix
  • 1 teáskanál
  • 200 ml tej langyos
  • 1 teáskanál cukor
  • 15 gramm friss élesztő
  • 1 darab tojássárgája
  • 50 gramm vaj puha

A töltelékhez:

  • 3 darab főtt tojás
  • 100 gramm főtt sonka
  • 150 gramm krémsajt mascarpone
  • 70 gramm trappista sajt reszelt
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1 teáskanál vaj a sütőforma kikenéséhez

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, amibe belekevertük a tojássárgáját. Elkezdjük dagasztani, és amikor már kezd összeállni, két részletben hozzákeverjük a puha vajat. Letakarva, langyos, huzatmentes helyen, 45 perc alatt megkelesztjük.
  • A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük krémsajttal, kicsit megsózzuk, majd rászórjuk az apró kockára vágott főtt sonkát és tojást, valamint a reszelt sajtot.
  • A tésztát szorosan feltekerjük, 12 darabra vágjuk, kivajazott kapcsos, 26 cm-es tortaformába rakosgatjuk, ujjnyi távolságra egymástól, és így hagyjuk kelni még 20 percig. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sonka, sós sütemény, tojás

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating