Sonkás-tojásos csiga
Sonkás-tojásos csiga
Hozzávalók
A tésztához:
- 300 gramm Miklós' Universal mix
- 1 teáskanál só
- 200 ml tej langyos
- 1 teáskanál cukor
- 15 gramm friss élesztő
- 1 darab tojássárgája
- 50 gramm vaj puha
A töltelékhez:
- 3 darab főtt tojás
- 100 gramm főtt sonka
- 150 gramm krémsajt mascarpone
- 70 gramm trappista sajt reszelt
- 1/2 mokkáskanál só
- 1 teáskanál vaj a sütőforma kikenéséhez
Instrukciók
- Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, amibe belekevertük a tojássárgáját. Elkezdjük dagasztani, és amikor már kezd összeállni, két részletben hozzákeverjük a puha vajat. Letakarva, langyos, huzatmentes helyen, 45 perc alatt megkelesztjük.
- A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük krémsajttal, kicsit megsózzuk, majd rászórjuk az apró kockára vágott főtt sonkát és tojást, valamint a reszelt sajtot.
- A tésztát szorosan feltekerjük, 12 darabra vágjuk, kivajazott kapcsos, 26 cm-es tortaformába rakosgatjuk, ujjnyi távolságra egymástól, és így hagyjuk kelni még 20 percig. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.