Sign In

Receptek

Sós-mogyorós grissini, rizslisztből – gluténmentes

Sós-mogyorós grissini, rizslisztből – gluténmentes

 

sós mogyoró grissini rizsliszt gluténmentes recept mentes magazin
Sós-mogyorós grissini – gluténmentes recept Mentes Magazin

Nagyon finom, jó ropogós grissini! Megpróbáltam Schär mix B lisztből is elkészíteni, de kemény lett!

sós mogyoró grissini rizsliszt gluténmentes recept mentes magazin

Sós mogyorós grissini, rizslisztből (Gluténmentes)

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar, Olasz
Mennyiség 26 db

Hozzávalók
  

  • 150 gramm rizsliszt
  • 50 gramm darált sós mogyoró
  • 20 gramm Grana Padano sajt
  • 40 gramm puha vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 100 ml víz (kb.)

A formázáshoz:

  • 20 gramm darált sós mogyoró

Instrukciók
 

  • A rizslisztet, a darált mogyorót, a reszelt sajtot és a sót összekeverjük, majd összegyúrjuk a puha vajjal, és annyi vízzel, hogy egy jól formázható, viszonylag puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
  • Formázzuk gombóccá, csomagoljuk műanyag fóliába, tegyük be a hűtőbe minimum 60 percre.
  • Az idő letelte után gyúrjuk át, ha nagyon törne a tészta, vizes kézzel gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki egy kb. 1 cm vastag, 12-14 cm széles sávvá. Vágjuk kb. 1 cm széles csíkokra.
  • Minden csíkot hengergessünk meg egy kevés darált mogyoróban, majd tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre.
  • 190°C-ra előmelegített sütőben süssük meg 20-25 perc alatt. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, grissini, ropogtatnivaló, sós

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating