Sós-mogyorós grissini, rizslisztből – gluténmentes
Nagyon finom, jó ropogós grissini! Megpróbáltam Schär mix B lisztből is elkészíteni, de kemény lett!
Sós mogyorós grissini, rizslisztből (Gluténmentes)
Hozzávalók
- 150 gramm rizsliszt
- 50 gramm darált sós mogyoró
- 20 gramm Grana Padano sajt
- 40 gramm puha vaj
- 1 mokkáskanál só
- 100 ml víz (kb.)
A formázáshoz:
- 20 gramm darált sós mogyoró
Instrukciók
- A rizslisztet, a darált mogyorót, a reszelt sajtot és a sót összekeverjük, majd összegyúrjuk a puha vajjal, és annyi vízzel, hogy egy jól formázható, viszonylag puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
- Formázzuk gombóccá, csomagoljuk műanyag fóliába, tegyük be a hűtőbe minimum 60 percre.
- Az idő letelte után gyúrjuk át, ha nagyon törne a tészta, vizes kézzel gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki egy kb. 1 cm vastag, 12-14 cm széles sávvá. Vágjuk kb. 1 cm széles csíkokra.
- Minden csíkot hengergessünk meg egy kevés darált mogyoróban, majd tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre.
- 190°C-ra előmelegített sütőben süssük meg 20-25 perc alatt.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)