Sign In

Receptek

Sós mogyorós gluténmentes korongok

Sós mogyorós gluténmentes korongok

sós mogyorós korongok gluténmentes recept mentes magazin
Sós-mogyorós korongok – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Egy apró ötlet a maradék tojásfehérje felhasználásra! Lehet fűszerezni kedvünk szerint, a tetejére szórhatunk aprított mandulát, köménymagot, szezámmagot, napraforgómagot, tökmagot, vagy amit szeretnénk. Frissen igazán finom, ropogós, másnapra kicsit megkeményedik, így nem érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle, csak amennyi egyszerre elfogy.

sós mogyorós korongok gluténmentes recept mentes magazin

Sós mogyorós korongok gluténmentesen

Egy apró ötlet a maradék tojásfehérje felhasználásra! Lehet fűszerezni kedvünk szerint, a tetejére szórhatunk aprított mandulát, köménymagot, szezámmagot, napraforgómagot, tökmagot, vagy amit szeretnénk. Frissen igazán finom, ropogós, másnapra kicsit megkeményedik, így nem érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle, csak amennyi egyszerre elfogy.
Elkészítési idő 35 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 10 db

Hozzávalók
  

  • 2 darab tojásfehérje
  • 1/4 mokkáskanál
  • 25 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 25 gramm rizsliszt
  • 25 gramm vaj
  • 30 gramm Grana Padano sajt
  • 20 gramm sós mogyoró a tetejére

Instrukciók
 

  • A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a liszteket, a langyosra hűlt vajat, és a reszelt sajtot.
  • Kanállal kisebb halmokat teszünk a sütőpapírral borított sütőlemezre, a kanál hátával szépen elegyengetjük, kör alakra igazítjuk, majd megszórjuk a sós mogyoróval.
  • 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, mogyoró, snack, sós

 

 

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating