Sós mogyorós gluténmentes korongok
Egy apró ötlet a maradék tojásfehérje felhasználásra! Lehet fűszerezni kedvünk szerint, a tetejére szórhatunk aprított mandulát, köménymagot, szezámmagot, napraforgómagot, tökmagot, vagy amit szeretnénk. Frissen igazán finom, ropogós, másnapra kicsit megkeményedik, így nem érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle, csak amennyi egyszerre elfogy.
Sós mogyorós korongok gluténmentesen
Egy apró ötlet a maradék tojásfehérje felhasználásra! Lehet fűszerezni kedvünk szerint, a tetejére szórhatunk aprított mandulát, köménymagot, szezámmagot, napraforgómagot, tökmagot, vagy amit szeretnénk. Frissen igazán finom, ropogós, másnapra kicsit megkeményedik, így nem érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle, csak amennyi egyszerre elfogy.
Hozzávalók
- 2 darab tojásfehérje
- 1/4 mokkáskanál só
- 25 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 25 gramm rizsliszt
- 25 gramm vaj
- 30 gramm Grana Padano sajt
- 20 gramm sós mogyoró a tetejére
Instrukciók
- A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a liszteket, a langyosra hűlt vajat, és a reszelt sajtot.
- Kanállal kisebb halmokat teszünk a sütőpapírral borított sütőlemezre, a kanál hátával szépen elegyengetjük, kör alakra igazítjuk, majd megszórjuk a sós mogyoróval.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)