Sós rúd
Sós rúd
Hozzávalók
- 250 gramm Schär mix B liszt
- 1 teáskanál só
- 120 gramm Rama margarin
- 120 gramm trappista sajt reszelt
- 1 darab tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál rizsliszt a nyújtáshoz
- 1 darab tojás a lekenéshez
- 1 mokkáskanál köménymag a szóráshoz
- 1 mokkáskanál szezámmag a szóráshoz
Instrukciók
- A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a tojással, a tejföllel és a reszelt sajttal.
- Fóliába csomagolva 60 percre betesszük a hűtőbe.
- Az idő letelte után rizsliszttel megszórt gyúrólapon 1cm vastagra kinyújtjuk, 8 cm hosszú, 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, a tetejét lekenjük villával felvert tojással, és megszórjuk egy részét a köménymaggal, a többit a szezámmaggal.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.