Sign In

Sós rúd

 

Sós rúd

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Schär mix B liszt
  • 1 teáskanál
  • 120 gramm Rama margarin
  • 120 gramm trappista sajt reszelt
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál rizsliszt a nyújtáshoz
  • 1 darab tojás a lekenéshez
  • 1 mokkáskanál köménymag a szóráshoz
  • 1 mokkáskanál szezámmag a szóráshoz

Instrukciók
 

  • A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a tojással, a tejföllel és a reszelt sajttal.
  • Fóliába csomagolva 60 percre betesszük a hűtőbe.
  • Az idő letelte után rizsliszttel megszórt gyúrólapon 1cm vastagra kinyújtjuk, 8 cm hosszú, 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, a tetejét lekenjük villával felvert tojással, és megszórjuk egy részét a köménymaggal, a többit a szezámmaggal.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, ropogtatnivaló, sós sütemény

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating