Sóskamártás tükörtojással
Sóskamártás tükörtojással
Hozzávalók
- 450 gramm mirelit sóska
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 teáskanál só
- 50 gramm cukor
- 300 ml tej
- 100 ml tejföl
- 1 púpos evőkanál rizsliszt vagy zabpehelyliszt
- 700 gramm burgonya
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 4 darab tojás
Instrukciók
- A felengedett sóskát az olajjal, a sóval és a cukorral fedő alatt, kis lángon 15 perc alatt megpároljuk.
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, hígítjuk a tejjel, majd a sóskához öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele a mártást.
- Közben sós vízben megfőzzük a megtisztított, kockára vágott burgonyát, és az olajon, egy serpenyőben megsütjük a tükörtojásokat.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)