Sign In

Spárgatorta

 

Spárgatorta

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Sós sütemények, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 szelet

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 csapott teáskanál
  • 100 gramm vaj
  • 80 ml hideg víz

A töltelékhez:

  • 1 csomó zöld spárga
  • 3 darab tojás
  • 250 gramm ricotta
  • 1 mokkáskanál
  • 1/4 mk őrölt fekete bors
  • 100 gramm főtt sonka
  • 50 gramm reszelt parmezánsajt

A szóráshoz:

  • 2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa

A sütőforma kikenéséhez:

  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál rizsliszt

A tetejére:

  • 10 gramm parmezánsajt reszelt

Instrukciók
 

  • A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a sóval és a hideg vízzel. Gombóccá formáljuk, majd fóliával letakarva, minimum 30 percre betesszük a hűtőbe.
  • A spárga fás részét lehámozzuk, majd enyhén sós vízben 5 perc alatt roppanósra előfőzzük. Leöntjük róla a forró vizet, majd hideg vízzel lehűtjük, hogy ne puhuljon tovább.
  • A főtt sonkát apró kockákra vágjuk. A tojásokat krémesre keverjük a ricottával, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a felaprított sonkát, a spárgák felaprított végét, és a reszelt parmezánt is.
  • A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk (kb. 30cm), hogy a pitetál oldalára is kerüljön tészta.
  • Egy kicsit meglisztezzük a tészta tetejét, feltekerjük, mint a bejglit, és így helyezzük a vajjal kikent, liszttel beszórt sütőformába, majd kitekerjük. A tészta szélét eligazítjuk, hogy ne lógjon ki a formából.
  • Villával megböködjük, zsemlemorzsával megszórjuk, majd belekanalazzuk a tölteléket, és a kanál hátával egyenesre igazgatjuk.
  • A megfőtt spárgákat tetszés szerint elrendezzük a tetején, vékonyan megszórjuk a parmezánnal, majd 190 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Miután megsült, hagyjuk langyosra hűlni, és csak utána szeleteljük fel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sós sütemény, spárga, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating