Spenót bundás kenyérrel
Spenót bundás kenyérrel
Hozzávalók
- 450 gramm fagyasztott spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 darab gluténmentes zsömle
- 2 csapott evőkanál rizsliszt
- 200 ml főzőtejszín
- 200-300 ml tej
A bundás kenyérhez:
- 2 darab gluténmentes zsömle
- 2 darab tojás
- 200 ml étolaj a sütéshez
Instrukciók
- A zsömlét felaprítjuk és beáztatjuk 100 ml tejbe. A spenótot, a zúzott fokhagymát a sóval, borssal, cukorral, kevés vízzel kb. 15 percig pároljuk, beletesszük a beáztatott zsemlét, összeturmixoljuk.
- A főzőtejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzákeverjük a spenóthoz, felforraljuk még egyszer. A felszeletelt, felvert, kicsit megsózott tojásban megforgatott zsemléket forró olajban kisütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)