Sign In

Receptek

Spenótfőzelék – burgonyával sűrítve

 

Spenótfőzelék - burgonyával sűrítve

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Főzelék receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm friss vagy vagy 1 csomag fagyasztott spenót
  • 2 darab közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 200 ml tej
  • szükség szerint víz

Instrukciók
 

  • A spenótot, az apró kockára vágott burgonyát, a zúzott fokhagymát, a sóval, borssal, cukorral, tejjel, és egy kevés vízzel kb. 20 percig főzzük együtt.
  • Majd rászórjuk a lisztet, összeturmixoljuk, felforraljuk még egyszer, és tetszőleges feltéttel tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, főzelék, gluténmentes, spenót

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating