Spenótos tócsni
Spenótos tócsni
Hozzávalók
- 200 gramm spenót (lehet fagyasztott is)
- 2 darab közepes burgonya
- 1 teáskanál só
- 1 darab kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 3 darab tojás
- 5 evőkanál zabpehely (jelölten gluténmentes)
- 2-3 evőkanál étolaj a sütéshez
Instrukciók
- A spenótot megmossuk, megtisztítjuk, kicsit felaprítjuk. Ha fagyasztottból készítjük, felengedés után lecsöpögtetjük.
- A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsit besózzuk. Amikor kieresztette a levét, kifacsarjuk, hozzáadjuk a spenótot, a felaprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a fehér borsot, a tojásokat és a zabpelyhet. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés ételízesítőt, és alaposan összekeverjük.
- Egy kicsit még állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívhassa magát, majd beolajozott sütőpapírra evőkanálnyi halmokat rakunk, a kanál hátával kb. fél cm vastagra simítjuk, és 180 C fokos sütőben 10-15 perc alatt, vagy picit kiolajozott serpenyőben 4-5 perc alatt sütjük meg a gázlángon.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)