Sign In

Receptek

Spenóttal töltött paradicsom

 

Spenóttal töltött paradicsom

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 8 darab paradicsom nagyobb, kemény húsú

A lecsós alaphoz:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 darab zöldpaprika
  • 1 teáskanál
  • 5 evőkanál főtt rizs vagy puffasztott quinoa

A spenótos töltelékhez:

  • 300 gramm spenót (fagyasztott is lehet)
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 gramm tehéntúró
  • 1 darab tojás
  • 5 evőkanál főtt rizs vagy puffasztott quinoa
  • 30 gramm trappista sajt
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk, a belsejüket kikaparjuk és félretesszük.
  • A spenótot megpároljuk az olajon 1 evőkanál vízzel (ha nem fagyasztott), megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. 10 perc után lehúzzuk a tűzről, ha szükséges, botmixerrel kicsit összetörjük, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a villával összetört túrót.
  • Majd a tojást, a főtt rizst (vagy quinoát) és 30 gramm reszelt sajtot.
  • Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon, meghintjük a fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a felaprított, kikapart paradicsombelsőt, a zöldpaprikát és megsózzuk.
  • Fedő nélkül pároljuk kb. 10 percig, amíg a paprika és a paradicsom egy kicsit összeesik, majd lezárjuk alatta a gázt, és hozzákeverjük a főtt rizst (quinoát). A lecsós rizst egy kiolajozott tűzálló tál aljára kanalazzuk, a spenótos túrót a paradicsomokba töltjük, és a lecsóra ültetjük.
  • 190 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Félidőben a paradicsomok tetejét megszórjuk a maradék 2 dkg reszelt sajttal.
  • Párolt rizzsel tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, paradicsom, spenót, töltött

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating