Suhantott leves
Suhantott leves
Hozzávalók
- 100 gramm füstölt szalonna
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 teáskanál só vagy ételízesítő
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 30 gramm gluténmentes tarhonya
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 2-3 evőkanál tejföl
Instrukciók
- Az apróra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, közben hozzáadjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát is.
- Kevergetés közben apránként felöntjük 1500 ml vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor felforrt, beletesszük az előzőleg az olajon kicsit megpirított tarhonyát.
- Lefedve, kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd megszórjuk a petrezselyemmel. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)