Sign In

Receptek

Suhantott leves

 

Suhantott leves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 100 gramm füstölt szalonna
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál vagy ételízesítő
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 30 gramm gluténmentes tarhonya
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2-3 evőkanál tejföl

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, közben hozzáadjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát is.
  • Kevergetés közben apránként felöntjük 1500 ml vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor felforrt, beletesszük az előzőleg az olajon kicsit megpirított tarhonyát.
  • Lefedve, kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd megszórjuk a petrezselyemmel. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, suhantott leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating