Sült hús diós mártással
Sült hús diós mártással
Hozzávalók
- 700 gramm csirkemellfilé
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 3 evőkanál napraforgóolaj
A mártáshoz:
- 80 gramm darált dió
- 50 gramm vaj
- 100 ml édes fehérbor
- 100 ml főzőtejszín
- 1/4 mokkáskanál só
- 200 ml húsleves leveskockából is jó
- 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál rizsliszt
A körethez:
- 250 gramm brokkoli
- 250 gramm karfiol
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
Instrukciók
- A csirkemellet lapjában szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- A mártáshoz a diót az olvasztott vajon kicsit megpirítjuk, felöntjük a borral és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük.
- A lisztet simára keverjük a húslevessel, a mártáshoz adjuk, és kevergetve 1-2 perc alatt besűrítjük.
- A körethez a megtisztított brokkolit és a karfiolt egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőbe tesszük, megcsorgatjuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál vizet hozzáadva, fedő alatt roppanósra pároljuk.
- Ha a víz közben nagyon elpárologna, pótoljuk. Amikor már roppanós, kicsit emeljük a hőt, és pár perc alatt finoman megpirítjuk az olajon.
- Közben a hússzeleteket egy másik serpenyőben, a forró olajon hirtelen kisütjük, tányérra tesszük, és a pirított zöldségekkel és a diós mártással együtt tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)