Sign In

Receptek

Sült hús diós mártással

 

Sült hús diós mártással

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 700 gramm csirkemellfilé
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 3 evőkanál napraforgóolaj

A mártáshoz:

  • 80 gramm darált dió
  • 50 gramm vaj
  • 100 ml édes fehérbor
  • 100 ml főzőtejszín
  • 1/4 mokkáskanál
  • 200 ml húsleves leveskockából is jó
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál rizsliszt

A körethez:

  • 250 gramm brokkoli
  • 250 gramm karfiol
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors

Instrukciók
 

  • A csirkemellet lapjában szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • A mártáshoz a diót az olvasztott vajon kicsit megpirítjuk, felöntjük a borral és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük.
  • A lisztet simára keverjük a húslevessel, a mártáshoz adjuk, és kevergetve 1-2 perc alatt besűrítjük.
  • A körethez a megtisztított brokkolit és a karfiolt egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőbe tesszük, megcsorgatjuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál vizet hozzáadva, fedő alatt roppanósra pároljuk.
  • Ha a víz közben nagyon elpárologna, pótoljuk. Amikor már roppanós, kicsit emeljük a hőt, és pár perc alatt finoman megpirítjuk az olajon.
  • Közben a hússzeleteket egy másik serpenyőben, a forró olajon hirtelen kisütjük, tányérra tesszük, és a pirított zöldségekkel és a diós mártással együtt tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, főétel, gluténmentes, hús, sült

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating