Sütőben sült túrógombóc édes joghurttal
Sütőben sült túrógombóc édes joghurttal
Hozzávalók
A gombóchoz:
- 500 gramm félzsíros tehéntúró
- 80 gramm rizsdara vagy kukoricadara
- 1 mokkáskanál só
- 2 darab tojássárgája
- 2 evőkanál cukor vagy édesítő
- 1/2 darab citrom reszelt héja
- 2 darab tojásfehérje
Az öntethez:
- 450 gramm natúr joghurt
- 2 darab egész tojás
- 1-2 evőkanál édesítő ízlés szerint
- 1/4 mokkáskanál só
Instrukciók
- A sütőt melegítsük elő 180 C fokra.
- A hozzávalókat keverjük össze, a végén adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjét is, és pihentessük a masszát 60 percig, hogy a dara megszívhassa magát.
- Az idő letelte után formázzunk gombócokat (kb. 12 darab lesz), és tegyük őket egy sütőedénybe (jénai).
- Az öntethez a hozzávalókat keverjük simára, majd öntsük a gombócok tetejére.
- Tegyük be a már meleg sütőbe, és kb. 45 perc alatt süssük meg.
- Az eredeti receptben 120 gramm rizsdara van, én csak 80 grammot tettem bele, de én azt is soknak találtam. Legközelebb még kevesebbet teszek bele.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)