Sign In

Receptek

Sütőben sült túrógombóc édes joghurttal

 

Sütőben sült túrógombóc édes joghurttal

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A gombóchoz:

  • 500 gramm félzsíros tehéntúró
  • 80 gramm rizsdara vagy kukoricadara
  • 1 mokkáskanál
  • 2 darab tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 1/2 darab citrom reszelt héja
  • 2 darab tojásfehérje

Az öntethez:

  • 450 gramm natúr joghurt
  • 2 darab egész tojás
  • 1-2 evőkanál édesítő ízlés szerint
  • 1/4 mokkáskanál

Instrukciók
 

  • A sütőt melegítsük elő 180 C fokra.
  • A hozzávalókat keverjük össze, a végén adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjét is, és pihentessük a masszát 60 percig, hogy a dara megszívhassa magát.
  • Az idő letelte után formázzunk gombócokat (kb. 12 darab lesz), és tegyük őket egy sütőedénybe (jénai).
  • Az öntethez a hozzávalókat keverjük simára, majd öntsük a gombócok tetejére.
  • Tegyük be a már meleg sütőbe, és kb. 45 perc alatt süssük meg.
  • Az eredeti receptben 120 gramm rizsdara van, én csak 80 grammot tettem bele, de én azt is soknak találtam. Legközelebb még kevesebbet teszek bele. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, joghurt, túrógombóc

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating