Sütőporos fánk rizslisztből
Sütőporos fánk rizslisztből
Hozzávalók
- 350 gramm rizsliszt
- 1 mokkáskanál só
- 6 gramm sütőpor
- 1 darab tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 175 gramm tejföl
- 20 ml sütőrum aroma nem jó
- szükség szerint olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint baracklekvár
- ízlés szerint díszítő cukor
Instrukciók
- A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a sót és a sütőport.
- Egy másik tálban habosra keverjük tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, végül hozzákeverjük a tejfölt és a rumot is, majd apránként a liszthez adagoljuk a tejfölös keveréket.
- Ne adjuk hozzá egyszerre az egész mennyiséget, nehogy nagyon folyós legyen a tészta.
- Egy lágy, könnyen gyúrható, picit ragacsos tésztát kell kapnunk. Fedjük le folpackkal, tegyük be a hűtőbe fél órára, hogy a rizsliszt kicsit felszívja a nedvességet. (Na, itt merült le a fényképezőgépem akkuja 🙂
- Az idő letelte után olajjal lekent szilikonos nyújtólapon nyújtsuk ki 1-1,5 cm vastagra, és egy 5 cm-es, olajba mártott pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A közepét lukasszuk ki, és közepesen forró olajban, többször megforgatva, süssük szép pirosra.
- Szedjük ki konyhai papírtörlőre, hogy felszívja a fölösleges olajat. Tálalás előtt kenjük le vékonyan baracklekvárral, szórjuk meg porcukorral és díszítő cukorral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)