Sign In

Szalonnás croissant

 

Szalonnás croissant

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Francia
Mennyiség 16 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 140 gramm rizsliszt
  • 40 gramm arany lenmagliszt
  • 40 gramm szezámmagliszt
  • 20 gramm útifűmaghéj
  • 1 teáskanál
  • 1 darab tojás
  • 50 gramm kefir
  • 240 ml víz langyos
  • 40 + 10 ml napraforgóolaj

A töltelékhez:

  • 200 gramm főtt húsos császárszalonna
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál tejföl

A lekenéshez:

  • 1 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 2 evőkanál reszelt sajt a szóráshoz

Instrukciók
 

  • A tésztához egy tálba mérjük a liszteket, az útifűmaghéjat, a sót, majd hozzáadjuk a tojást, a kefirt, az olajat, és a vizet apránként adagolva, jó alaposan átgyúrva sima tésztává dolgozzuk.
  • Lehet robotgépben is összekeverni, de a végén érdemes kézzel átgyúrni, hogy érezzük, mennyire száraz, vagy nedves a tészta. Ha túl száraz, egy kevés vízzel lazítsuk, ha még „izzad”, akkor egy kevés rizslisztet adjunk hozzá. Amíg elkészítjük a tölteléket, a tészta pihen.
  • A töltelékhez a szalonnát ledaráljuk, majd összekeverjük a tejföllel és egy kevés őrölt fekete borssal.
  • Amikor a töltelék készen van, a tésztát olajos szilikonlapon átgyúrjuk, (ha nagyon nedvesnek éreznénk, akkor liszttel megszórt lapon). Két részre osztjuk, majd az egyik gombócot nagyobb körré nyújtjuk. 8 részre vágjuk, a szélesebb felére teszünk egy teáskanálnyit a töltelékből, majd feltekerjük.
  • Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, a tetejüket megkenjük a tejjel összekevert tojássárgájával, és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó croissant, gluténmentes, pékáru, szalonna

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating