Sign In

Receptek

Szalonnás karfiolkrémleves

 

Szalonnás karfiolkrémleves

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 600 gramm friss karfiol vagy fagyasztott
  • 2 darab közepes burgonya
  • 1200 ml húsleves leveskockából is jó
  • 100 gramm bacon szalonna
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 csapott evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2-3 evőkanál snidling apróra vágott

Instrukciók
 

  • A burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, egy fazékba tesszük, felöntjük 1200 ml húslevessel, és felforraljuk. A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyához tesszük, borsozzuk, majd fedő alatt, lassú tűzön 20 percig főzzük. Amikor a karfiol megpuhult, néhány darabot kiveszünk, a többit botmixerrel pürésítjük.
  • A szalonnát csíkokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd egy kevés forró lével hígítva a leveshez öntjük, és pár perc alatt besűrítjük.
  • Ha szükséges, még megsózzuk, végül az apróra vágott snidlinggel megszórjuk. Kínálhatjuk pirított kenyérkockával vagy kukoricachipsszel. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, karfiol, krémleves, leves, szalonna

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating