Szalonnás-póréhagymás spagetti
Szalonnás-pórés spagetti
Hozzávalók
- 1 darab kisebb póréhagyma kb. 100 gramm
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis csokor petrezselyem
- 100 gramm császárszalonna húsos, főtt
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tej
- 1 darab tojássárgája
- 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 mokkáskanál só
- 300 gramm Barilla spagetti
Instrukciók
- A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd 1-2 evőkanál víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a víz teljesen elpárolgott, hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, pár perc alatt erősebb lángon megpirítjuk.
- Megszórjuk a liszttel, kicsit megpirítjuk, majd apránként, kevergetés közben hozzáöntjük a tejet, a sót, a szerecsendiót, és 1-2 perc alatt sűrű mártássá főzzük. A végén megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és levéve a tűzről hozzákeverjük a tojássárgáját is.
- Közben a tésztát az előírás szerint megfőzzük, és tálaláskor a pórés mártást a tetejére halmozzuk.