Sign In

Receptek

Szalonnás-póréhagymás spagetti

Szalonnás-póréhagymás spagetti

Szalonnás pórés spagetti – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Szalonnás-pórés spagetti

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab kisebb póréhagyma kb. 100 gramm
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 100 gramm császárszalonna húsos, főtt
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tej
  • 1 darab tojássárgája
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 mokkáskanál
  • 300 gramm Barilla spagetti

Instrukciók
 

  • A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd 1-2 evőkanál víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a víz teljesen elpárolgott, hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, pár perc alatt erősebb lángon megpirítjuk.
  • Megszórjuk a liszttel, kicsit megpirítjuk, majd apránként, kevergetés közben hozzáöntjük a tejet, a sót, a szerecsendiót, és 1-2 perc alatt sűrű mártássá főzzük. A végén megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és levéve a tűzről hozzákeverjük a tojássárgáját is.
  • Közben a tésztát az előírás szerint megfőzzük, és tálaláskor a pórés mártást a tetejére halmozzuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bacon, gluténmentes, póréhagyma, spagetti, szalonna, tészta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating