Szalonnás-savanyú káposztás muffin
Szalonnás-savanyú káposztás muffin
Hozzávalók
- 300 gramm savanyú káposzta
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 150 gramm főtt, húsos császárszalonna
- 75 ml napraforgóolaj
- 200 gramm Miklós' Univeral mix liszt
- 12 gramm sütőpor
- 1 teáskanál só
- 0,5 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 darab tojás
- 300 ml tejföl
- egy kevés étolaj a forma kikenéséhez
Instrukciók
- A káposztát lecsöpögtetjük, ha nagyon savanyú, le is öblíthetjük, majd néhány vágással rövidebbre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, 2 evőkanál olajjal együtt serpenyőbe rakjuk.
- A hagymát is hozzáadjuk, kevergetve addig pirítjuk, amíg a szalonna zsírjára sül, a hagyma pedig üveges lesz. Ekkor hozzáadjuk a káposztát, kevergetve 5 percig pirítjuk, majd kihűtjük.
- A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojásokat a maradék olajjal és a tejföllel fölverjük, a fűszeres liszttel és a szalonnás káposztával összedolgozzuk.
- Egy közepes muffin sütő mélyedéseit kiolajozzuk, és a szalonnás, savanyú káposztás masszával a háromnegyed részükig megtöltjük. Én kicsit többet tetem bele, mert így fért el éppen a 6 mélyedésben a fél adag.
- 190 C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
- A formában hagyjuk még 5 percig, majd kiszedjük, és még melegen tálaljuk.
- Én fél adagot készítettem. A teljes mennyiségből 12 nagyobb méretű muffin lesz.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)