Sign In

Receptek

Szalonnás-savanyú káposztás muffin

 

Szalonnás-savanyú káposztás muffin

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm savanyú káposzta
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 150 gramm főtt, húsos császárszalonna
  • 75 ml napraforgóolaj
  • 200 gramm Miklós' Univeral mix liszt
  • 12 gramm sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 0,5 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 darab tojás
  • 300 ml tejföl
  • egy kevés étolaj a forma kikenéséhez

Instrukciók
 

  • A káposztát lecsöpögtetjük, ha nagyon savanyú, le is öblíthetjük, majd néhány vágással rövidebbre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, 2 evőkanál olajjal együtt serpenyőbe rakjuk.
  • A hagymát is hozzáadjuk, kevergetve addig pirítjuk, amíg a szalonna zsírjára sül, a hagyma pedig üveges lesz. Ekkor hozzáadjuk a káposztát, kevergetve 5 percig pirítjuk, majd kihűtjük.
  • A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojásokat a maradék olajjal és a tejföllel fölverjük, a fűszeres liszttel és a szalonnás káposztával összedolgozzuk.
  • Egy közepes muffin sütő mélyedéseit kiolajozzuk, és a szalonnás, savanyú káposztás masszával a háromnegyed részükig megtöltjük. Én kicsit többet tetem bele, mert így fért el éppen a 6 mélyedésben a fél adag.
  • 190 C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
  • A formában hagyjuk még 5 percig, majd kiszedjük, és még melegen tálaljuk.
  • Én fél adagot készítettem. A teljes mennyiségből 12 nagyobb méretű muffin lesz.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, káposzta, muffin, savanyú, sós sütemény, szalonna

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating