Sign In

Receptek

Szárzeller-krémleves

Szárzeller-krémleves

Szárzeller krémleves gluténmentes recept mentes magazin
Szárzeller krémleves gluténmentes recept mentes magazin

Szárzeller-krémleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 30 gramm vaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 400 gramm szárzeller (1 csomó)
  • 1200 ml víz
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál ételízesítő por
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 200 gramm tejszínes krémsajt

A tálaláshoz:

  • 4 evőkanál kukoricapehely vagy kukoricachips
  • 1 darab gluténmentes zsömle

Instrukciók
 

  • A vajon megfuttatjuk lisztet, majd folytonos kevergetés mellett felöntjük a vízzel. A szárzellert száraira szedjük, a külső hártyát lehúzzuk, ha már nem elég zsenge, megmossuk, majd 1 centis darabokra vágjuk, és a vízbe szórjuk.
  • Megsózzuk, fűszerezzük az ételízesítő porral, a borssal, szerecsendióval. Felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt, 20 perc alatt puhára főzzük.
  • Néhány darabot félreteszünk a tálaláshoz, a többit, miután egy kicsit hűlni hagytuk, és a krémsajtot is hozzáadtuk, botmixerrel pürésítjük. Miközben a szárzeller fő, a zsömlét apró kockákra vágjuk, és szárazon, egy tapadásmentes serpenyőben megpirítjuk.
  • Tálaláskor a levesbe teszünk néhány darabka főtt szárzellert, és megszórjuk a pirított zsemlekockával (vagy kukoricachipsszel). 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, krémleves, leves, szárzeller

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating