Sign In

Receptek

Szedres sajttorta

 

Szedres sajttorta

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények, Torta receptek
Konyha Amerikai
Mennyiség 12 szelet

Hozzávalók
  

  • Az alapho Az alaphoz:
  • 150 gramm keksz (gluténmentes)
  • 50 gramm dió
  • 30 gramm cukor
  • 80-100 gramm vaj

A krémhez:

  • 500 gramm natúr krémsajt (mascarpone)
  • 160 gramm kristálycukor
  • 45 gramm étkezési keményítő
  • 240 ml tejföl
  • 3 darab tojás M-es
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 darab bio citrom reszelt héja
  • 150 gramm szeder

Instrukciók
 

  • Egy 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformába belecsippentjük a szilikonos sütőpapírt, majd a lelógó részeket levágjuk. A kekszet és a diót ledaráljuk vagy összetörjük, alaposan összemorzsoljuk a vajjal, majd a kibélelt sütőforma aljába szórjuk, egy kanál hátával lenyomkodjuk, egyenesre simítjuk. Rászórjuk a megmosott megtisztított, szeder nagy részét.
  • A sajtkrémhez az összes hozzávalót a robotgép táljába mérjük, és alaposan összekeverjük. A sütőforma alját gondosan becsomagoljuk egy dupla alumínium fóliába, hogy sütés közben a víz ne szivároghasson bele a formába. A formát beletesszük egy nagyobb tepsibe, majd a formába öntjük a krémet, és a tepsibe annyi vizet öntünk, hogy kb. 1-2 cm magasan legyen.
  • A formát a tepsivel együtt behelyezzük a 120 fokra előmelegített sütőbe, és 90 perc alatt megsütjük a gőzfürdőben. Amikor kivesszük a sütőből, pudingszerűnek kell lennie.
  • Kihűtjük, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Bármilyen más gyümölccsel is el lehet készíteni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, sajt, sajttorta, szeder, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating