Szedres sajttorta
Szedres sajttorta
Hozzávalók
- Az alapho Az alaphoz:
- 150 gramm keksz (gluténmentes)
- 50 gramm dió
- 30 gramm cukor
- 80-100 gramm vaj
A krémhez:
- 500 gramm natúr krémsajt (mascarpone)
- 160 gramm kristálycukor
- 45 gramm étkezési keményítő
- 240 ml tejföl
- 3 darab tojás M-es
- 3 darab tojássárgája
- 1 darab bio citrom reszelt héja
- 150 gramm szeder
Instrukciók
- Egy 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformába belecsippentjük a szilikonos sütőpapírt, majd a lelógó részeket levágjuk. A kekszet és a diót ledaráljuk vagy összetörjük, alaposan összemorzsoljuk a vajjal, majd a kibélelt sütőforma aljába szórjuk, egy kanál hátával lenyomkodjuk, egyenesre simítjuk. Rászórjuk a megmosott megtisztított, szeder nagy részét.
- A sajtkrémhez az összes hozzávalót a robotgép táljába mérjük, és alaposan összekeverjük. A sütőforma alját gondosan becsomagoljuk egy dupla alumínium fóliába, hogy sütés közben a víz ne szivároghasson bele a formába. A formát beletesszük egy nagyobb tepsibe, majd a formába öntjük a krémet, és a tepsibe annyi vizet öntünk, hogy kb. 1-2 cm magasan legyen.
- A formát a tepsivel együtt behelyezzük a 120 fokra előmelegített sütőbe, és 90 perc alatt megsütjük a gőzfürdőben. Amikor kivesszük a sütőből, pudingszerűnek kell lennie.
- Kihűtjük, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Bármilyen más gyümölccsel is el lehet készíteni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)