Sign In

Receptek

Székelykáposzta

 

Székelykáposzta

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 600 gramm sertéslapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 gramm sertészsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab közepes paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1000 gramm savanyú káposzta
  • 1 mokkáskanál borsikafű
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl (12%-os)

Instrukciók
 

  • A húst megmossuk, leszárítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a zsíron, rádobjuk a felaprított húst, megszórjuk a fűszerpaprikával, a zúzott fokhagymával, és fehéredésig sütjük.
  • Megsózzuk, hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát, paradicsomot, egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt, néha megkeverve, szükség esetén a vizet pótolva, puhára pároljuk.
  • Közben a káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, átöblítjük, kinyomkodjuk, majd rövidebbre vágjuk, és egy nagyobb lábasba szórjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és fedő alatt, kis lángon, kb. 50 perc alatt puhára pároljuk.
  • Amikor a pörkölt és a káposzta is készen van, a kettőt összevegyítjük, és a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, káposzta, székelykáposzta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating