Szénhidrát-csökkentett nokedli
Szénhidrát-csökkentett nokedli
Hozzávalók
- 180 gramm tejföl 12%-os
- 2 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 100 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
- 10 gramm útifűmaghéj (kb. 1 evőkanál)
- 1 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- Összekeverjük a tejfölt, a tojást, a sót, majd hozzákeverjük a zabpehelylisztet és az útifűmaghéjat.
- 15 percre félretesszük, hogy az útifűmaghéj felszívja a nedvességet.
- Miután kellőképpen besűrűsödött az útifűmaghéjtól, lobogó, sós vízbe szaggatjuk, és miután feljöttek a nokedlik a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és az olajjal összekeverjük.
- Szénhidrát-csökkentett nokedli: (Össz: 889 Kcal; 74 g Ch) (10 dkg: 178 Kcal; 15 g Ch). Alfa-mix lisztből ugyanekkora mennyiség: (Össz: 2393 Kcal; 249 g Ch). (10 dkg: 479 Kcal; 50 g Ch).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)