Sign In

Receptek

Szénhidrát-csökkentett nokedli

 

Szénhidrát-csökkentett nokedli

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 180 gramm tejföl 12%-os
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 100 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
  • 10 gramm útifűmaghéj (kb. 1 evőkanál)
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a tejfölt, a tojást, a sót, majd hozzákeverjük a zabpehelylisztet és az útifűmaghéjat.
  • 15 percre félretesszük, hogy az útifűmaghéj felszívja a nedvességet.
  • Miután kellőképpen besűrűsödött az útifűmaghéjtól, lobogó, sós vízbe szaggatjuk, és miután feljöttek a nokedlik a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és az olajjal összekeverjük.
  • Szénhidrát-csökkentett nokedli: (Össz: 889 Kcal; 74 g Ch) (10 dkg: 178 Kcal; 15 g Ch). Alfa-mix lisztből ugyanekkora mennyiség: (Össz: 2393 Kcal; 249 g Ch). (10 dkg: 479 Kcal; 50 g Ch). 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, nokedli, szénhidrát-csökkentett, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating