Sign In

Receptek

Szénhidrát-csökkentett nutellás kifli

 

Szénhidrát-csökkentett nutellás kifli

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 16 db

Hozzávalók
  

  • 80 gramm Miklós' Universal mix lisztkeverék
  • 70 gramm Szafi Fitt Ch csökkentő lisztkeverék
  • 20 gramm hideg vaj
  • 1/4 teáskanál
  • 2 darab tojás
  • kb. 130 gramm tejföl
  • 10 gramm friss élesztő
  • kb. 50-100 ml tej

A kenéshez:

  • 40 gramm Miklós' Universal mix lisztkeverék
  • 40 gramm Szafi Fitt Ch csökkentő lisztkeverék
  • 100 gramm puha vaj

A töltelékhez:

  • 200 gramm Nutella vagy házi, cukormentes mogyorókrém
  • 20 gramm durvára vágott törökmogyoró (egy kevés a tetejére)

A tetejére:

  • 1 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál tej

A tálaláshoz:

  • 1 evőkanál porrá őrölt eritrit

Instrukciók
 

  • A liszteket a gyúródeszkára szitáljuk és elmorzsoljuk a kis darabokra vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a sót, tojásokat, tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, majd viszonylag vékonyra kinyújtjuk.
  • A 80 gramm lisztet összekeverjük a 100 gramm puha vajjal, és a kinyújtott tésztára kenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit, és betesszük a hűtőbe pihenni minimum 1 órára, de akár egy éjszakára.
  • A tésztát le is lehet fagyasztani, és előkapni, amikor szükség van rá. A hűtő után pihentessük még egy kicsit szobahőmérsékleten, különben nagyon nehéz lesz vele dolgozni, törni, szakadni fog.
  • Osszuk a tésztát két részre, nyújtsuk ki kb. fél cm vastag körré, vágjuk fel nyolc cikkre, kenjünk egy kis teáskanálnyi Nutellát minden cikkre, szórjuk meg egy kevés darabolt mogyoróval, és csavarjuk fel a kifliket.
  • Kenjük meg a kiflik tetejét a tejjel kikevert tojássárgájával, és szórjuk meg a maradék mogyoróval. Melegítsük be a sütőt 220 fokra, addig a kiflik pihennek, majd vegyük vissza a hőt 180 fokra, és süssük meg a kifliket kb. 20 perc alatt. Miután kihűltek, szórjuk meg a tetejüket porrá őrölt eritrittel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kifli, nutella, pékáru, szénhidrát-csökkentett

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating